Křečík daurský

8. března 2006 v 17:13 | TMA |  Druhy Křečků
Křečík daurský
obývá jižní Sibiř, Mongolsko, Dálný východ a severovýchodní Čínu. Jeho domovem jsou nejčastěji zpevněné váté písky, kamenité a krátkostébelné stepi a skalnaté pustiny. Vyhrabává si až 1 m hluboké nory. Zvířata jsou značně nesnášenlivá, zvláště samice, a proto se obvykle vyhledávají jen v době páření. Jejich potrava se skládá z větší části z živočichů - hmyzu a jeho larev. Teprve na druhém místě jsou semena a jen v malém množství i zelené části rostlin. Vůči chovateli jsou velice mírní, často se používají jako laboratorní zvířata.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama